Hådyr

I dag går turen til Hådyr, i nydelig påskevær. Hådyr er en markant, hvitmalt fjellnut som har vært et viktig landemerke for sjøfolk i århundrer.


Turen startet ved bilveien mellom Vatland og Birkeland. Herfra går det rødmerket løype til Hådyr. Jeg går innover en traktorvei, og kommer til Krogevatnet. Jeg ser ingen røde merker, men finner en sti langs vannet. Etter en stund kommer jeg inn på den rødmerkede løypa, så jeg skulle egentlig ikke ha fulgt traktorveien helt inn til Krogevatnet. Men det gjør ingenting, for det var godt å gå her også. Jeg merker at jeg nærmer meg havet, og etter hvert åpner det seg opp. Hådyr ligger ca. 100 meter rett over havet, og utsikten er storslått. Etter å ha knipset noen bilder, og hatt en liten rastepause, går jeg tilbake samme vei. Nå følger jeg den rødmerkede løypa hele veien tilbake, og treffer på ganske mange folk på veien. Jeg er visst ikke den eneste som tenkte at dette var en fin dag å gå tur til Hådyr. Et ektepar jeg treffer har hatt hus i Sokndal i 20 år, men har aldri vært her før. Jeg har bodd i Sokndal i 7 år, men har kun vært her én gang tidligere. Da gikk jeg en litt lengre tur. Den kan du lese om her.

Her parkerte jeg, og startet turen
Jeg fulgte først denne traktorveien
Flott påskevær
Krogevatnet. Jeg fant en sti til venstre for vannet, men skulle egentlig gått av traktorveien litt tidligere
Krogevatnet
Nå har jeg kommet inn igjen på den rødmerkede løypa
Litt vått, men ellers fint terreng å gå i
Der var havet!
Her har det stått en høyløe
Kysten nordover
Sørover mot Sogndalstrand. Lista i det fjerne
Nordsjøen

Panoramabilde
Øyene bak er Fokksteinan, mellom Sogndalstrand og Jøssingfjord
Hav møter fjell
Hådyr
Utsikt innover landet
Utsikt innover landet

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.