Eventyrskogen – Krossåsen

I dag tar jeg med meg ettåringen til Eventyrskogen. Dette er navnet på en del av granskogen tilhørende Prestegården, som er flittig brukt av barnehagebarn. Turen starter ved parkeringsplassen ved kirkegården, og jeg følger grusveien inn til Skitmyr. Stien er veldig tydelig, der den begynner med en plankebro over den lille bekken som renner langs veien. Første del av oppstigningen er nokså bratt, men det er lagt inn en del «motivasjonspunkter» underveis – et klatrestativ, og små plakater med fakta om maur, kroppen m.m. Et stykke opp kommer en til et åpent område mellom grantrærne, med bålplass og noen tauer en kan boltre seg i. Jeg regner med at dette er målet for barnehagebarna, men det er ikke målet for oss. Vi skal videre til endes av granskogen, og så til Krossåsen.

Grensen mellom Prestegården og Frøyland er tydelig, både pga. et steingjerde, og fordi granskogen slutter brått idet vi stiger over gjerdet. Nå er vi i utmarka til Frøyland, og det første som møter oss er restene av et sommerfjøs. Vi må over en stor myr (som tidligere har vært bedre drenert, men som nå er veldig våt) for å komme til Krossåsen. Første del av den gamle veien over myra er tydelig, og vi kommer til to broer laget av noen store steinhellere. Videre er det vanskelig å finne en tydelig vei, men det er mange sauetråkk å følge, og Krossåsen er ikke langt unna.

Vel oppe blir det bare noen få bilder før vi tar fatt på nedturen. Det blåser veldig, noe ettåringen ikke er så veldig begeistret for. Det er god sti til Krossåsen både fra Fardal, Bøbakkan og Frøyland byggefelt. Jeg går ned til vanntårnet i byggefeltet, og avslutter turen med en rastepause på lekeplassen.

Jeg har tidligere skrevet fra to turer der jeg var innom Krossåsen, en fin sommerdag og en fin høstdag:

Frøylandsheia og Krossåsen (15.09.2015)

Lindland – Rossland – Fardal – Frøyland (12.06.2016)

Parkeringsplassen ved kirkegården
Skitmyr
Her begynner stien i Eventyrskogen
God sti
En av flere plakater underveis
Det hjelper med et lekeapparat i de bratte bakkene
Eventyrskogen – langt oppi skogen den grønne
Ikke noe problem å finne veien gjennom granskogen
Nå begynner det å flate ut
Vi nærmer oss Frøylandsheia
Veldig godt markert sti
Skogen åpner seg plutselig, og vi trer over på Frøyland
Krossåsen er det høyeste punktet
Sommerfjøset har sett bedre dager
Veien til venstre går til lekeplassen på Frøylandsheia. Vi går til høyre
Vi skal over denne myra
Bro over bekken. Det er veldig vått
Da var vi framme på Krossåsen
Utsikt fra Krossåsen
Haua, og havet utenfor Sogndalstrand i bakgrunnen
Kvassåsen
Stien ned fra Krossåsen, retning Bøbakkan og vanntårnet på Frøyland
Her har det skjedd ting siden sist – det anlegges veiForfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.