Frøylandsheia og Krossåsen

I fantastisk høstvær tar jeg og sønnen min på 17 måneder oss en tur på Frøylandsheia. Vi går opp kjerreveien fra lekeplassen i toppen av Kleivan, og følger denne innover til det nedraste sommerfjøset. Så går vi over sletta/myra og opp på Krossåsen på andre siden. Her har noen satt opp et slags merke i senere tid, men det er nok en kopi av noe som har stått der tidligere? Kanskje et sjømerke, da en har flott sikt utover havet herfra. Ellers er det flott utsikt over deler av sentrum herfra.

Krossåsen er krysset under Bjørgan på kartet over.

På vei innover Frøylandsheia
På vei innover Frøylandsheia
En sammenrast løe
En sammenrast løe
Flott høstvær!
Flott høstvær!
Sønnen min peker på Krossåsen
Sønnen min peker på Krossåsen
Mye beitemark, men ingen dyr
Mye beitemark, men ingen dyr
Utsikt over Frøylandsheia fra Krossåsen
Utsikt over Frøylandsheia fra Krossåsen
Utsikt retning Rossland og Steinberg
Utsikt retning Rossland og Steinberg
Krossåsen
Krossåsen
Flott utsikt!
Flott utsikt!
Haua
Haua
Havutsikt
Havutsikt

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.