Mydland- og Guddalsheia

Lørdag 1. oktober var jeg på elg- og hjortejakt på Mydlandsheia. Jeg har tidligere skrevet et innlegg fra den samme turen (1. oktober 2011). Jeg går så og si den samme løypa også i år; opp Moldalen til Moldalstjødna, over Ørneheia (ikke nedom Sandvigo denne gangen), forbi Magnusknuten, over Skreddalen og opp på Guddalsfjellet. Før jeg går opp på sistnevnte fjell, tar jeg en liten avstikker bort til Mydlandsbrekko (mulig jeg tar feil av navnet?), der det er mulig å gå ned til Guddal. Fra Brufjellet like ved er det en fantastisk utsikt ned til Guddal, og utover Guddalsvatnet. Jeg skal ikke ned til Guddal i dag, og går opp på Guddalsfjellet, der skytterne sitter. Hjemveien går så ned i Smørdalen og ned til Åsvold.  Jeg får nå en idé til en tur jeg vil ta en gang jeg har god tid (så det blir nok dessverre ikke helt med det første): Parkere ved hyttene på Åsvold, følge den rødmerkede stien opp Smørdalen, gå ned til Guddal, gå opp skaret til Mydlandsheia og så opp på Guddalsfjellet og ned igjen i Smørdal og tilbake til Årsvold. Det må da bli en fin rundtur!

Kart over heia
Kart over heia
Moldalen midt i bildet
Moldalen midt i bildet
Mydland
Mydland
Moldalstjødna
Moldalstjødna
Sandvigo
Sandvigo
Magnusknuten
Magnusknuten
Guddalsfjellet
Guddalsfjellet
Her er det bratt, men mulig å gå ned til Guddal
Her er det bratt, men mulig å gå ned til Guddal
Guddal
Guddal
Guddalsvatnet
Guddalsvatnet
Guddal
Guddal
Snart kommer det vindpark i heiene på andre siden
Snart kommer det vindpark i heiene på andre siden
Mektige fjell rundt Guddal
Mektige fjell rundt Guddal
Flott utsikt fra Guddalsfjellet
Flott utsikt fra Guddalsfjellet
Fra Guddalsfjellet
Fra Guddalsfjellet
Jofletto. Angivelig her Pytten i Guddal ble drept?
Jofletto. Angivelig her Pytten i Guddal ble drept?
Smørdalen
Smørdalen

 

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.