Lindland – Kalveskaret – Skjefrås

I dag går turen fra Lindland til Skjefrås – med barnevogn. Den gamle kjerreveien som går opp fra Kalveskaret er faktisk framkommelig med barnevogn, selv om det er noen utfordrende partier.

Lindland
Litt vanskelig å komme opp første stykket med vogn…
Men så blir veien veldig god
Fidja
Her gikk bussen tidligere!

Veien begynner ved Lindlandsbroa. De første 20 metrene er litt vanskelige å komme opp med barnevogn, ettersom veien er sprengt bort for å gi plass til dagens bilvei. Når jeg bare kommer opp, og har passert grinda, er det derimot god vei videre. Her gikk faktisk bilveien tidligere, fram til dagens vei melllom Sandbekk og Sauebroa ble anlagt rett etter krigen.

Jeg går opp Kalveskaret, og kommer til et veikryss. Her tar jeg til venstre, retning Skjefrås. Her kan jeg også gå ned mot Sandbekk, eller gå opp til masta på Tveideråsen. Underlaget er ganske sørpete, og i dag er det frost, så det blir ganske humpete for babyen i vogna. Hun sover heldigvis godt, og våkner ikke av det.

Flott vær i dag – jeg merker at det snart er vår
Flott beitemark på Åmotslåtten
God vei
En titt tilbake, og jeg ser havet utenfor Sogndalstrand
Inn i skogen
Jeg nærmer meg Skjefrås
Treet som ligger over veien ble en liten utfordring

 

Det er fantastisk vær i dag, med sol og blå himmel. Jeg nærmer meg Skjefrås, og får en liten utfordring med et tre som har blåst over veien (husk at jeg har barnevogn). Jeg løfter vogna over, og babyen våkner heldigvis ikke av det heller. Nå er jeg på det høyeste punktet på turen, og jeg nyter utsikten litt før jeg går ned til husene på Skjefrås. Herfra følger jeg bilveien tilbake til Lindland.

Fin utsikt
Skjefrås
Brandsberg
Bakke skole
Gammel bro, like ved skolehuset på Bakka
Hølen nedenfor Steinberg
Bilveien følger elva nedover mot Lindland

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

En kommentar til «Lindland – Kalveskaret – Skjefrås»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.