Svartetjørnåsen

Dagens tur går til Eia, en del av Sokndal jeg må innrømme at jeg ikke er så kjent. Jeg har vel egentlig bare passert bygda, på vei mot Heskestad eller Helleland, men i dag tar jeg er stopp for å ta en tur til Svartetjørnåsen.

Vi parkerer ved husene på Tjørn, og følger en skogsvei oppover dalen mot Svartetjørn. Jeg har i utgangspunktet ikke så veldig konkrete planer for turen, annet enn å gå til en eller annen topp i nærheten. Vi går først litt inn på høyresiden av Svartetjørn, men ombestemmer oss, og går opp på andre siden.

På Svartetjørnåsen, som er det høyeste punktet, er det flott utsikt i alle retninger. Været er flott, og det føles nesten som vår, selv om vi er i midten av januar. Tilbaketuren tar vi i mer eller mindre rett linje mot Tjørn, for å få en rundtur. Hele turen tok omtrent en time og 45 minutter.

Her begynner vi å gå
God vei opp dalen
Sauene tror kanskje også at det vår?
Svartetjørn
Flott utsikt fra toppen. Her mot Eiavatnet
Mot Grøsfjell
Fantastisk vær!
Nordover
Mot Ualand
På vei ned
Eia

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.