Øvre Myssa – Kjerringfjellet

Jeg parkerer ved den nedlagte Niben Friluftspark på Øvre Myssa, og tar fatt på den forholdsvis korte turen opp til Kjerringfjellet. Det går en rødmerket løype fra skiltet på parkeringsplassen og helt opp til toppen, men desverre en stien ganske gjengrodd. Det kunne med fordelt vært mer trafikk her, slik at stien ble bedre vedlikeholdt, for utsikten på toppen av Kjerringfjellet er som sagt upåklagelig. Flott utsikt mot Håland, Myrstøl, Solli, Løyning, Gudland, Åsvold, og, ikke minst, Mydland. Selv om en ikke ser så mye av bebyggelsen på Mydland, ser en den store flaten som plutselig åpenbarer seg oppe i heiene. Dessuten ser en det store havet bak, og det er noe spesielt med å se Mydland ligge der mellom Mydlandsvatnet i forgrunnen, og havet i bakgrunnen. Haua eksisterer liksom ikke fra denne vinkelen. Dette er en utsikt en kan nyte lenge på en godværsdag (slik som i dag), og når en vil videre har en mange muligheter. En kan gå tilbake til Øvre Myssa og avslutte der, eller en kan gå videre mot Årrestad, Myrstøl eller Solli. Man kan ta en rundttur på det flotte platået mellom Øvre Myssa og Løyning, og fra Øvre Myssa kan en også gå til Gursli gruver og Jegningsknuten. Mange muligheter, men utsikten fra Kjerringfjellet er også en god nok tur i seg selv.

Kart over området
Kart over området
På Øvre Myssa
På Øvre Myssa
God vei til å begynne med
God vei til å begynne med
Ved granene begynner stien
Ved granene begynner stien
Her begynner stien. Den er rødmerket, men det er nokså gjengrodd
Her begynner stien. Den er rødmerket, men det er nokså gjengrodd
Fint høstvær
Fint høstvær
Nydelig vær
Nydelig vær
Oppe på "platået" mellom Øvre Myssa og Løyning
Oppe på «platået» mellom Øvre Myssa og Løyning
Ingenting å si på merkingen
Ingenting å si på merkingen
Gudlandsvatnet
Gudlandsvatnet
Åsvold
Åsvold
Mydland
Mydland
Flott med havet bak Mydland
Flott med havet bak Mydland
Mot Håland
Mot Håland
Solliknuten, litt til venstre for midten av bildet
Solliknuten, litt til venstre for midten av bildet
Jegningknuten midt på bildet
Jegningknuten midt på bildet
Flott utsikt
Flott utsikt
Nydelig
Nydelig

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.