Familietur til Lio

SAM_0643Kristi Himmelfartsdag, 5. mai 2016, ble det arrangert familietur til Lio, sokndalspeidernes hytte og leirsted. En håndfull tok fatt på pilegrimsvandringen fra kirka på Bø, mens flesteparten kjørte til parkeringsplassen like etter Blåfjell gruver. Herfra tar det ca. en time å gå til leirstedet. Jeg har med meg min fem og et halvt år gamle sønn, som snart skal på overnattingstur til Lio med barnehagen. Sikkert greit at han blir litt kjent på Lio på forhånd. Sist han var her var han ca. 10 måneder, så det husker han ikke.

Fidjastølen
Fidjastølen

Det er god sti til Lio. Etter ca. 500 meter passerer vi vakre Fidjastølen, før vi så tar fatt på oppstigningen opp til Lio. Når vi kommer opp til utløpet av Ronavatnet må vi over en hengebro, noe som er både gøy og litt skummelt for sønnen min. Naturen vi går i bærer fortsatt preg av storbrannen som herjet i området for litt over 10 år siden, men heldigvis slapp både Lio og hyttene på Fidjastølen unna flammene.

En flott foss ca.halvveis
En flott foss ca.halvveis

Vel framme på Lio blir det god tid til mat og lek. I alt tror jeg rundt 250 personer var innom Lio i løpet av dagen, og på programmet stod både grilling, sporlek og gudstjeneste ved prest Reidar Bjaanes. Etter gudstjenesten begynner folk å bryte opp, og vi tar også fatt på tilbaketuren.

I det fjerne skuer jeg et kors
I det fjerne skuer jeg et kors
Ser du korset?
Ser du korset?
Hengebroa
Hengebroa
Ytre Ronavatnet
Ytre Ronavatnet
Kapellet på Lio
Kapellet på Lio
Lio leirsted
Lio leirsted
Fra gudstjenesten
Fra gudstjenesten

PS. Lio kan også leies av privatpersoner, noe jeg gjorde en helg våren 2010 til et (alkoholfritt) utdrikningslag for en kamerat av meg.

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.