Leikvang

Det er blitt april, og jeg tar med ettåringen min på en liten bæremeistur til et fint utsiktspunkt rett opp fra husene på Leikvang (se kart, åsen er 66 m.o.h, og ligger rett sør for Leikvang = Leikvoll). Vi går inn en traktorvei ved en trafo, etter det siste huset retning Haneberg. Denne følger vi bare et lite stykke, før vi tar av mot høyre og går opp til toppen av åsen. Her ser vi tre rådyr, men de ser også oss, og løper av sted. Deretter nyter vi utsikten (og finværet) før vi går ned igjen. Jeg håper dette kan være med å gjøre ettåringen min like interessert i natur og friluftsliv som treåringen min.

Traktorveien
Traktorveien
På vei opp til åsen
På vei opp til åsen
Nesten oppe
Nesten oppe
På toppen
På toppen
Tre rådyr
Tre rådyr
Fin utsikt mot Frøyland
Fin utsikt mot Frøyland
Fin utsikt mot Bø
Fin utsikt mot Bø
Frøyland
Frøyland
Haneberg og Bø
Haneberg og Bø

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.