Låberg

I det siste har det vært flott sommervær, og dagen i dag er intet unntak. Jeg tar med meg min sønn på to og et halvt år, og går til Lauland. Her setter jeg ham i bæremeisen, og går den korte turen opp til Låberg (se kart over, toppen nordvest for Lauland 75 m.o.h). Jeg har sett ut denne toppen tidligere, og tenkt at det må være nydelig utsikt over Rekefjord fra den. Og jeg tok ikke feil. Vel oppe får vi en fantastisk utsikt innover fjorden, og utover havet. Eneste minus med turen, er at den for det meste går gjennom knehøyt gress. Vi møter dessuten på to rådyr, så her er det mye flott. Faktisk plukker jeg av meg 30-40 stykker (!) underveis og etter turen. Kortbukse var nok ikke så lurt i dag, men utsikten fra toppen var vel verdt bryet med å plukke av noen flott fra beinene.

Jeg gikk opp skaret her, og tok så av mot venstre
Jeg gikk opp skaret her, og tok så av mot venstre
Rådyr
Rådyr
Utsikt innover Rekefjord
Utsikt innover Rekefjord
Utsikt mot Immerstein
Utsikt mot Immerstein
Rekefjord
Rekefjord
Utsikt mot Tothammer og Årstad
Utsikt mot Tothammer og Årstad
Lauland
Lauland
"Vakkert" innløp til fjorden
«Vakkert» innløp til fjorden

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.