Lille Presteskjær fyr

Her kommer noen bilder fra Lille Presteskjær fyr. Mulig det er mulig å gå til fyret fra Nordfjord, men det enkleste er selvsagt å bruke båt. Fyret ligger ved innløpet til Rekefjord, og er vel verdt et besøk. Noe som gjør dette fyret meget spesielt er det at fyrvokteren og hans assistenter faktisk bodde i fyret, i stedet for å ha et hus like ved. Inne i fyret er det derfor soverom, stuer, kjøkken, bad etc. Det er som å være i et alminnelig bolighus, bortsett fra at den ene veggen går i en kurve, og at vinduene er dype og smale. Fra fyret er det flott utsikt utover havet, og sørover mot Lista.

Innløpet til Rekefjord
Innløpet til Rekefjord
Lille Presteskjær fyr, med vaskehuset i forgrunnen
Lille Presteskjær fyr, med vaskehuset i forgrunnen
Broa over til holmen fyret ligger på
Broa over til holmen fyret ligger på
Fyret
Fyret
Her åt vi
Her åt vi
Utsikt mot Lista (jeg så tydelig vindmøllene i det fjerne)
Utsikt mot Lista (jeg så tydelig vindmøllene i det fjerne)

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.