Gaudland-Kvidaheio

På vei opp fra Gaudland
På vei opp fra Gaudland

I dag går turen fra Gaudland til Kvidaheio, sammen med Dalane turlag. Jeg tar med meg sønnen min på to og et halvt år i bæremeisen, og starter på oppstigningen fra Gaudland sammen med fire ukjente turdeltakere. Det går en rødmerket løype fra Gaudland til Kvidaheio, som ligger ved Spjodevatnet. Første del av turen går gjennom Spjodedalen, en svært frodig dag, med mye bjørk og einer. Etter hvert åpner landskapet seg opp, og siste del av turen blir i et mer typisk Dalane-terreng med snaufjell og lite vegetasjon.

Litt over halvveis.
Litt over halvveis.

Vel oppe på toppen (277 m.o.h) får vi en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Her ser vi havet, skimter fv. 44 i andre enden av Spjodevatnet, og noen gårdshus som kanskje er på Grøsfjell? Vi ser også Bjerkreimssenderen i vest, og Voreknuten i øst. «Oiiii», sier sønnen min når han ser den flotte utsikten. Etter en god pause, tar vi samme veien tilbake. Turen tar ca. halvannen time hver vei, og er godt merket.

Ålekjertjernet
Ålekjertjernet
Spjodevatnet
Spjodevatnet
Nordover
Nordover
Spjodevatnet
Spjodevatnet
Mot Egersund
Mot Egersund

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.