Årosåsen

Pause på kanten ovenfor Knudedal
Pause på kanten ovenfor Knudedal

Nå er det ikke lenge siden jeg skrev et stykke om en tur jeg hadde til Årosåsen (25. mars), men i dag skal jeg gå en annen rute, nemlig en rundttur med start og slutt i Sogndalstrand. Sist gikk jeg fra Lauvås. Aneldningen erordførertur i regi av Dalane Friluftsråd. Mellom 25 og 30 mennesker har møtt opp, deriblant Sokndalsordføreren og Eigersundsordføreren.

Utsikt sørover
Utsikt sørover

Vi starter i Sogndalstrand, og går bort til moloen på Åros. Her starter ei rødmerket løype som vi følger oppover beitemarka. Etter hvert kommer vi til et veikryss, og kommer nå inn på stien som fra Lauvås (denne starter faktisk helt i Jøssingfjord). Herfra kan en også gå ned til Knubedal, men det er svært bratt. Vi tar til høyre, og følger stien til Årosåsen (også kalt Strandaåsen av en del sokndøler). Det er fantastisk utsikt herfra!

Vi tar en annen løype ned; en noe kortere og brattere løype, men her får en veldig flott utsikt over Sogndalstrand. Vi ender opp ved moloen igjen, og har brukt ca. to timer på turen, inkludert et par pauser.

Sogndalstrand
Sogndalstrand

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.