Jibbeheia

Fra den gamle kjerreveien mellom Rekedal og Ribland
Fra den gamle kjerreveien mellom Rekedal og Ribland

I dag går ferden til Jibbeheia. Her har jeg ikke vært tidligere, selv om jeg ha vært i nærheten. Heia ligger mellom Rekedal, Ribland og Heggdal, og en kan gå til toppen fra alle disse tre gårdene. Jeg skal gå en rundtur fra Rekedal, og starter ved de to informasjonsplansjene til Magma Geopark ved parkeringsplassen i Rekedal. Herfra går det en merket sti opp til Jibbeheia.

Utsikt mot Foksteinan
Utsikt mot Foksteinan

Jeg bruker ca. 50 minutter til toppen. Først går det bare oppover, før det så blir mer småkupert når jeg kommer opp på heia. Før jeg når selve toppen må jeg kysse en dal som går på tvers av stien. Jeg må derfor ned ei bratt li, før jeg så må opp igjen på andre siden. På toppen er det en varde, og ei bok til å skrive navnet sitt i (det glemte jeg å gjøre!).

Utsikt retning Haua
Utsikt retning Haua

Utsikten er flott, og jeg blir ei god stund på toppen. Her kan det nok blåse og være kaldt til tider, men i dag er det mildt og godt, selv om det er overskyet. Våren har dessuten kommet for fullt, og det begynner å bli riktig så grønt rundt omkring. Jeg går ned på andre siden av toppen, og går mot Ribland, før jeg så kommer inn på den gamle kjerreveien mellom Rekedal og Ribland (som er en del av en gammel ferdselsvei til Egersund). Denne følger jeg ned igjen til Rekedal, og ender til slutt opp der jeg startet.

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.