Åmotsheia

I dag skal jeg gå til en topp på Åmot jeg lenge har hatt lyst til å sjekke ut. Den ligger på ei hei avgrenset av Åmot og Ålgårdselva, 152 moh. Se kart over. Jeg går opp på vestsiden, ca. midtveis mellom jernbanebrua og sauebrua. Her går det et ganske tydelig dyretråkk oppover lia. Det tar ikke mange minuttene å gå opp, og på toppen er det flott utsikt. Jeg går først bort til kanten på sørenden av heia, før jeg går til det høyeste punktet.

Hvis det noen sinne har vært ei bygdeborg for Åmot og omliggende gårder, er dette en klar kandidat. Her er det bratt opp fra alle sider, og ikke mange steder det går an å komme opp. Jeg går ned igjen på nordsiden av heia, og ender opp i beitemark ovenfor sauebrua, før jeg til slutt kommer ned til bilveien.

SAM_2586
Her er heia jeg skal opp på
SAM_2588
Utsikt fra sørsiden av heia
SAM_2594
Utsikt fra toppen, mot Haua
SAM_2597
Utsikt over nedre Åmot og Bjånes

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.