Bilder fra Glerhaugen

Her er noen bilder fra en tur til Glerhaugen, 6. april 2012. Glerhaugen ligger mellom Kondalsheia og Myssaheia, og er et flott fjellområde, med god utsikt og spennende kulturminner. Vi gikk opp fra Øvre Støle. Her er det god sti inn til Dokketjødna. Videre over Glerhaugen, og til det høyeste punktet, Flyvarden, er det også en sti, men den er ikke så veldig tydelig alle steder. På Flyvarden (492 m.o.h) er det kjempeflott utsikt, både ut mot havet, mot Heskestad, og mot øst og vest. Herfra kan en gå til den veldig spesielle Trollkyrkja, som ligger rett over kommunegrensen til Lund. Eller en kan gå ned til Håland, som ikke ligger så langt unna. Det som ellers er spesielt med dette området, er de mange gamle gjeterhyttene som står rundt forbi. De eldste skal være fra 1700-tallet, og har gitt ly til gjetere opp igjennom årene. Mange av dem står godt den dag i dag, mens noen har rast sammen.

Dokketjødna. Glerhaugen starter i venstre bildekant
Dokketjødna. Glerhaugen starter i venstre bildekant
En flott dal fra Dokketjødna, retning Steinsvatnet
En flott dal fra Dokketjødna, retning Steinsvatnet
To av gjeterhyttene på Glerhaugen
To av gjeterhyttene på Glerhaugen
På Glerhaugen
På Glerhaugen
Enda ei gjeterhytte
Enda ei gjeterhytte
Utsikt mot Solliknuten
Utsikt mot Solliknuten
Ljosvatnet på Myssaheia
Ljosvatnet på Myssaheia
Flyvarden. Utsikt mot Heskestad
Flyvarden. Utsikt mot Heskestad

 

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.