Fardal-Bjednaråsen

I Fardal. Bjednaråsen er den bakerste åsen midt på bildet
I Fardal. Bjednaråsen er den bakerste åsen midt på bildet

I dag går turen til Bjednaråsen; en av mange sentrumsnære utsiktspunkter, som det egner seg godt å ha med små barn til. Sønnen min på 13 måneder er med i bæremeisen, og turen starter ved det innerste huset i Fardal. Vi følger den gamle veien til Rossland, oppover flott kulturlandskap. Etter det bratteste partiet, før terrenget begynner å flate ut, tar vi av til venstre over ei steinhellebru. Så trasker vi opp på åsen framfor oss, og ikke lenge etter sitter vi og nyter utsikten.

Utsikt fra Bjednaråsen
Utsikt fra Bjednaråsen

Vi har ikke brukt mer enn rundt 20 minutter opp, men det er ikke alltid en trenger å gå så langt. Når jeg har med sønnen min, prøver jeg å ikke la turene vare mer enn en times tid. Jeg har nemlig ikke lyst til at han skal bli lei. Utsikten fra Bjednaråsen (navnet kommer kanskje av bjørn; bjødn?) er flott, og det er nesten litt varmt i sola, selv om datoen er 30. desember. Etter en liten matpause går vi ned igjen samme vei. I stedet for å ta avstikkeren opp hit, kan en også følge veien videre til Rossland. Den er forresten nettopp blitt merket med blå maling, så da skulle vel den være lett å finne for de fleste.

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.