Bjånesknuten

Bjånesknuten er toppen med varde til høyre i bildet
Bjånesknuten er toppen med varde til høyre i bildet

I dag går turen til Bjånesknuten. Her har jeg aldri vært før, men jeg har lagt merke til det pyramideliknende fjellet med varde på toppen. Jeg lurer litt på hvor det er mulig å gå opp, så jeg går først til Åmodt og bort til Linepollen. Herfra er det ganske bratt, så jeg finner ut at jeg må gå over Bjånes, og opp Bjånesbakken. Lillegutt er selvsagt med, så når vi kommer opp til Stemmetjørna skal han over i bæremeisen. Nå ligger han i vogna og sover. Jeg dytter vogna opp den lange bakken, og ender opp med Stemmetjørna. Her er det veldig fint å bade, men i dag frister det ikke så.

Utsikt fra toppen
Utsikt fra toppen

Jeg studerer heia for å se hvor det er best å gå opp. Deretter går vi over stemmen, og begynner på oppstigninga. Det er mye lyng oppover lia her, og etter hundre meter kommer vi til ei myr. Deretter går vi på snaue fjellet oppover, og har ikke problemer med å finne fram. Det går ikke noe sti opp til toppen. Når vi nærmer oss varden blir det mye brattere, men ikke så bratt at det er umulig å gå. Vel oppe setter vi oss ned og nyter utsikten. Jeg kan skimte Tellenes, se havet uten Stranda og har selvsagt flott utsikt over Bjånes og Åmodt. Etter en liten matpause litt nedenfor varden, går vi nedover, samme vei. En kort, men fin tur.

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.