Myrstøl-Årrestad-Lunden-Høgafjell

Vide Myran. Bilveien til Årrestad skimtes så vidt
Vide Myran. Bilveien til Årrestad skimtes så vidt

I dag er det jakt igjen, etter to ukers pause. Vi skal først gå fra Myrstøl til Årrestaddalen, og så gå «Vigojaget», opp dalen mellom Håland og Myrstøl. Vi starter derfor først på Myrstøl, og plasserer oss innover mot Hedlefjellet. Jaget går mot Årrestaddalen, der skytterne sitter. Det er en del myrer på heia her, men fint å gå. Ganske åpent og oversiktlig landskap. Etter hvert ender vi opp i Årrestaddalen. Ingen dyr her.

Gjeterhytta
Gjeterhytta

Dette jaget har gått ganske fort, så vi skal gå et jag til. Vi jagere starter å gå fra Lunden, og jager opp dalen mellom Linborgåna og bekken som kommer fra Myrstølvatnet. Opp fra Lunden er det veldig mye kratt, men når jeg har passert Øvsta Tjødno blir det mye bedre å gå. Herfra følger jeg et gammelt steingjerde som deler dalen i to. Dette er vel grense mellom Hålandsvigo og Myrstøl. På det høyeste punktet på gjerdet (Tjelmåsen) er det laget til ei gjeterhytte. Den er ikke stor, men har nok vært god å ha for gjeterungene som har vært ute her i all slags vær.

Parti av myra mellom Linborgåna og Borskotjørn
Parti av myra mellom Linborgåna og Borskotjørn

Når jeg har passert gjeterhytta kommer jeg ned til Borskotjørn. Den ligger på ei stor myr som strekker seg fra Linborgåna til bekken fra Myrstølvatnet. Deretter går jeg opp Revur og nærmer meg Høgafjell. Hadde jeg gått opp på dette fjellet, og videre, hadde jeg kommet til Linborgvatnet. Jeg har lenge hatt lyst til å gå til Linborgvatnet, men av en eller annen grunn har det aldri blitt. Jeg får se om jeg kan få ta meg en tur dit om ikke så alt for lenge.

Nå er jaget egentlig ferdig, og det ble ingen dyr nå heller. Jeg dreier mot øst, og følger en dal ned til Myrstøl. Herfra får jeg skyss ned til Lunden, der jeg har parkert.

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.