Hellersheia

Utsikt ned Hellersdalen og utover Jøssingfjorden
Utsikt ned Hellersdalen og utover Jøssingfjorden

I dag går turen til Hellersheia. Vi kjører til Jøssingfjord, og parkerer ved den store steinen nedenfor den øverste tunnelen. Her følger vi den rødmerkede løypa innover Hellersdalen. Dette er visstnok en gammel ferdselsvei til Tellenes. Været er strålende, men det er en del vind. Det er fint oppover Hellersdalen. Mye store steiner, og bratt opp på begge sider. Etter hvert kommer vi til toppen, og her tar vi av mot venstre. På stien her ser vi en hoggorm; årets første.

Utsikt mot Haua fra toppen av Hellersh
Utsikt mot Haua fra toppen av Hellersh

Jo høyere vi kommer, jo mer vind blir det, og på toppen blåser det så mye at det er vanskelig å gå rett. Til tross for den sterke vinden er det god temperatur, selv om ulltrøyen må på etter hvert. Det er svært flott usikt her oppe, i alle retninger. Etter en god pause tar vi fatt på turen videre. Stien går i retning Jøssingfjord, og etter ei stund kommer vi til et nytt utsiktspunkt, med flott utsikt ut fjorden. Så tar vi fatt på nedstigningen, og ender opp på bilveien, litt ovenfor utsiktspunktet før tunnelen. Vi går ned til bilene, og så er det hjem for å se fotballkamp.

Jøssingfjorden
Jøssingfjorden

Forfatter: Roar Edland-Hansen

Jeg kommer opprinnelig fra Flekkefjord, men har siden 2010 levd det gode liv i Sokndal. Jeg er svært interessert i friluftsliv, og håper at denne nettsiden vil gi andre ideer til både korte og lange turer i den flotte naturen som vi er så heldige å ha rett utenfor stuedøra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.